Andy Woodstock

Hosted by:

Genre:

  • medewerkers

Dagelijks werk : Computer en printertechnicus
Horoscoop : Weegschaal
Geboortedatum : 15/10/1958
Geboren : Lokeren
Woonachtig : Lokeren

Vanaf het prille begin was ik programmaleider bij Lora en engageerde ik me om de nieuwe dj’s wegwijs te maken met onze zelf in elkaar geknutselde studio. Hierbij wil ik van de gelegenheid gebruik maken om de twee grote steunpilaren te bedanken die Lora tot stand brachten, met name Willem de Praeter en Leo Berkel.

Lora was dagelijks twee uur in de ether met donderdag als mijn vaste avond. Mijn eerste programma “Welkom aan boord” (18u00 tot 20u00) klonk vooral swingend en funky.

Na de grote verhuis naar de Bergendries kwamen er voor mij meteen een resem programma’s bij. Van maandag tot vrijdag “Meteen uit bed” (06u00 tot 8u30 ) en “De hitgolf” (17u00 tot 18u00). Op zaterdagnamiddag was dit Lora’s hitformule en later ook nog Lora’s hitparade.

Omwille van de hitparade kwam ik drie dagen per week bij onze plaatselijke muziekboer: “de Jos” van Fonotheek. In deze periode nam ik ook reclamespots en mededelingen voor mijn rekening.

Een leuke ervaring waren de interviews die ik mocht afnemen van o.a. Sofie, Venus, Ruth McKenny en Jo Vally in het CC van Lokeren (20 dec 1982).

Doorheen de jaren verzorgde ik de volgende programma’s op Lora: “Discotch”, “Hitrevue”, “Broken souvenirs “, “Muziek-explosie” met Hannelore en “Het jeugdjournaal” met Hannelore (later met Sabine). Ook met Lex de Groot presenteerde ik het programma “De Hitschotel”.

Halfweg de jaren tachtig kreeg ik via radiocollega Ronny van Leeuwen een voorstel om een programma te maken voor radio WLS (Kluisbergen). Tot mijn grote verbazing mocht ik daar onmiddellijk beginnen. WLS Kluisbergen was tenslotte het kleine broertje van de Engelse variant. Ik had daar meteen mijn vaste dagelijkse stek tussen 20u00 en 21u00.

De zendmast van WLS stond helemaal boven op de Mont de l’Enclus. De zender zat gewoon ingemetseld in een kleine bunker onderaan de mast.

De programma’s waren dus allemaal vooraf opgenomen. Met hun uitzendfrequentie van precies 100 MHz had ik het geluk om mijn programma tot in Lokeren te ontvangen.

Nog dezelfde maand belandde datzelfde programma achtereenvolgens bij radio Caroline (Gent)tussen 19u00 en 20u00, radio Bingo(Roeselare), radio KOLM in Kortrijk en radio Zeehaven Music Beat tussen 14u00 en 15u00. Bij radio Caroline (101.3FM) kwam de positie voor programmamaker en studioverantwoordelijke vrij. Daar ik verkoos om voor het plezier programma’s te blijven maken, ben ik hier niet op in gegaan. Zo ben ik altijd trouw gebleven aan radio Lora.

Alsof dit nog niet genoeg was, begon ik ook nog een exclusief programma van twee uur bij radio Tijger (Stekene).

In de jaren 80 was ik soms als dj actief in Disco Chalet. Bekende programma’s op Lora waren in deze periode “Big guitar” met Master John (dj van Chalet), en “The swinging hour of Disco Chalet” met mezelf. Ook in discotheek El Chico durfde ik al eens achter de mengtafel te verschijnen. Nadat ik dan gestopt was met vrije radio ging ik even aan de slag in de funky tent “Lifeline” in Dendermonde.

Begin jaren 90 ontmoette ik de liefde van mijn leven en heb ik vaarwel gezegd aan de muziekwereld. Het was mooi geweest.

Dankzij de initiatiefnemers van de radioreünie kunnen we nu met alle Lokerse zenders samen het avontuur verder zetten.

Ik kijk er al naar uit en tot binnenkort op RBS-radio!

Groeten,

Andy Woodstock

Schedule

  • Saturday - 1:00 am - 3:00 pm Encore Presentation
  • Thursday - 10:00 am - 12:00 am Encore Presentation

Playlists

Blog Posts

    Comments are closed.