Lex De Groot

Hosted by:

Genre:

  • medewerkers

Dagelijks werk : Eigen zaak – IT consultant  en daarnaast nog 2 websites (verkoop van dvd, blu-ray + outlet kledij)
Horoscoop : Waterman
Geboortedatum : 02/02/1963
Geboren : Lokeren
Woonachtig : Brecht (Sint-Job-in-‘t-Goor)

Mijn radio carrière is gestart bij RCL. Ik woonde toen nog bij m’n ouders en had op m’n slaapkamer een portable radio staan, waar ik ’s avonds veel naar de radio luisterde.Ik luisterde vroeger heel veel naar nederlandse stations en vooral TOP 40 en van die dingen, maar kon ook genieten van een avondje ‘Vragen staat vrij’ met Lutgart Simoens (BRT).

Maar op een avond zette ik de radio weer aan en door één of andere reden stond de radio niet goed en draaide ik aan de knop (lang voor alles digitaal was) om af te stemmen. Op dat moment speelde er een leuk liedje en liet ik ‘m op die zender staan. Plots hoorde ik een jingle en hoorde ik iets van een radio uit Lokeren. Ik ben blijven luisteren tot ik hoorde dat ze mensen zochten om te presenteren.
Ik heb toen een democassette opgenomen en naar RCL gestuurd.
Een paar dagen later nog niks gehoord, maar op een zonnige zondagnamiddag ging ik vissen met een vriend en nam m’n radio mee. Deze toen op RCL gezet en tot m’n grote verbazing speelde de democassette die ik had opgenomen. Dat was voor mij het teken dat ik mocht beginnen en inderdaad kort daarop kreeg ik bericht. Ik ben toen begonnen niet als Lex de Groot, maar als Mr. Disco Action. Die naam is er gekomen nadat ik een lp had gekocht met allerlei jingles en in heel wat jingles kwam Disco Action voor. Vandaar de naam.

In die tijd hadden we ook 2 studio’s op 2 verschillende plaatsen in Lokeren. Dit was om de toenmalige RTT het moeilijk te maken ons te vinden. Heb een heel leuke tijd meegemaakt bij RCL. Maar na een tijdje is één van de collega’s; nl. Mr Galaxy overgestapt naar Aksent en overhaalde mij om ook over te stappen. Welke ik dan ook gedaan heb.

Fantastische tijd meegemaakt bij Aksent. Toffe collega’s (sommige werden later vrienden, zoals Gino de Ridder).

Heb hier ook de tijd meegemaakt van de inbeslagnames enzo. Heb dan zelf de politie over te vloer gekregen thuis om te ondervragen. Ze moesten hoelang, hoeveel ik Aksent werkte en hoeveel ik verdiende.
Maar nadien niks meer van gehoord. Ik weet ook nog dat de RTT in de buurt aan ’t zoeken was naar ons. Dan zijn we zelf gaan rondrijden met een paar auto’s om te zien waar ze zaten. Was een leuke tijd !

Bij Aksent ben ik toch een lange tijd dj geweest. Ik kan me alleen niet meer herinneren hoelang ongeveer.
Een leuke anekdote bij Aksent, welke ik me nog goed kan herinneren is, dat er op 1 april een oproep werd gedaan naar de luisteraars toe om kapotte gloeilampen te brengen voor een donkere kamer. Ik weet niet meer precies door wie, maar het was ofwel Gerry Peeters of Peter de Vries (Alain Brokkenmaker). En waarachtig er kwam iemand met een aanhangwagen vol met kapotte lampen naar de studio. Schitterend gewoon !
Nadien ben ik bij radio Lora gegaan. Ook daar heb ik een lange tijd gezeten. We hadden toen ook dedicated programs voor andere stations. Mijn programma’s werden gedraaid op radiostations in Oudenaarde en bij radio Carolientje in Bredene. In diezelfde periode heb ik ook bij radio Malaika gedraaid in Zele en nog later ben ik overgestapt naar radio Tijger in Stekene. En ben ik nog teruggekomen bij Lora, waar ik m’n radiocarriere heb geëindigd.

Tijdens die laatste jaren heb ik nog wat tv gedaan. 6 jaar vrijwillige medewerker geweest bij AVS. En toen was ’t gedaan met dj en presentator te spelen.Tot nu !

Schedule

  • Sunday - 4:00 pm - 6:00 pm Encore Presentation
  • Tuesday - 2:00 pm - 4:00 pm Encore Presentation

Playlists

Blog Posts

    Comments are closed.