Peter De Vries

Hosted by:

Genre:

  • medewerkers

Dagelijks werk : Machinesteller en drukker bij Hubert de Backer te Temse voor het bedrukken en produceren van spuiten en ander medisch materiaal onder cleaneroom condities.
Horoscoop : boogschutter
Geboortedatum : 17/12/1963
Geboren : Hame
Woonachtig : Hamme

Mijn radioloopbaan is kort maar krachtig : Rond 1980 richt ik met een paar CB en radioamateur mensen een vriendenkring op genaamd de “Vliegenvangers”.

Dit zooitje ongeregeld maakt vlaanderen onveilig met gigantische zelfbouw richt antennes en zware eindtrappen om te proberen de andere kant van de aardbol te bereiken voor een babbel met een ander gestoord individu met dezelfde hobby.

Het is dan ook uit die kring dat ooit het idee voor radio Aksent in Lokeren ontstaan is in 1981.

Niet veel plezier heb ik bij radio Aksent Lokeren de eerste 2 en een half jaar programma’s gepresenteerd, eerst onder de naam Alain
Brokkemaker maar later als Peter de Vries. Radio maken was in die tijd een heel spannende aangelegenheid aangezien alles nog illegaal was en er op ieder moment een politie inval kon gebeuren.

Ik heb de 2 inbeslagnames van radio Aksent meegemaakt , en verbaas me nog steeds hoe we altijd maar weer de moed en het geld bijeen zochten om zo snel mogelijk terug te kunnen starten met uitzenden. Na de regularisatie van de vrije radio in vlaanderen en de bijhorende stoelendans voor een zendvergunning was voor mij de fun er af en stopte ik met het radio maken volledig .

Nu ……na meer dan dertig jaar ……..en met dit geweldig initiatief van een handvol echte radio liefhebbers begint het bloed toch weer te borrelen!
Het is tijd geworden om terug Lokeren wakker te maken met een vleugje nostalgie en kameraadschap in de ether .

Mijn leuze is dan ook simpel en krachtig : Geloof enkel en alleen in jezelf ….. en laat de rest wat in oude boeken geschreven staat maar achterwege. Dan kom je er vanzelf wel !

Amen

Peter de Vries

Schedule

  • Saturday - 6:00 pm - 8:00 pm Encore Presentation
  • Sunday - 6:00 pm - 8:00 pm Encore Presentation
  • - : - :

Playlists

Blog Posts

    Comments are closed.