Peter Stewart

Hosted by:

Genre:

  • medewerkers

Dagelijks werk : Genieten van het leven, muziek, Pc, en rond kuieren met mijn Harley-Davidson en verder …..
Horoscoop : Maagd
Geboortedatum : 13-09-1953
Geboren : Sint-Niklaas
Woonachtig : Lokeren

Alles begon in het moederhuis van Sint-Niklaas. Van daar ging het naar Belsele-Waas, waar ik mijn jeugd doorbracht en waar ik later vertrok om naar Lokeren te komen wonen. En van in mijn jeugd zelfs als baby was alles al gefocust op muziek. Want  naar ik altijd gehoord heb was ik maar met een ding kalm en of in slaap te krijgen ( zoals de muizen in het meel ) muziek . We spreken hier van 1953, als er een radio speelde en men zette mij in de nabijheid van die geluidsbron en alles was ok met mij. De radio werd afgezet en den dezen zette zijn stembanden aan.

Toen ik wat ouder werd kreeg ik mijn eerst draagbaar radiootje en na de school of wanneer het vakantie was vanaf mijn ogen open gingen muziek van de radio thuis of van mijn klein draagbaar ding maar dit was meer ’s avonds wanneer  ik in bed moest want er was een oortje bij een hoofdtelefoon bestond wel maar was daarop nog niet aan te sluiten , dus luisterde we daar mee en waren alle piraten zenders en de grote Amerikaanse zenders te beluisteren. Natuurlijk ’s morgens ruzie met de ouders van , en om hoe laat ben je nu  weer gaan slapen.

Dan was er ook de tijd van bij familie en vrienden en kennissen die een pick-up meubel bezaten om daar dan naar muziek te gaan luisteren en gans de werking van dat apparaat bestuderen  want dat was fascinerend voor mij. En dan kwam het grote moment zelf eens plaatjes mogen draaien en stilletjes die mannen van de radio na doen.

Maar zo is mijn muziek interesse en later discobar en radio gekomen en nog steeds is dat er alleen maar op een andere manier.

Dan in de jaren +- 1965 ging ik naar  de VTS in Sint-Niklaas en toen moesten we allemaal iets doen rond 11-11-11 en ik kwam in onze klas op het lumineus idee om plaatjes te draaien voor geld binnen te halen voor dit goede doel dit tussen de middag en zo maakte ik voor de eerste maal en kleinschalig radio binnen de school.

Dan een beetje later kwam ik in het jeugdhuis ’T Roeland en daar kon ik dan dj worden. Dan +- 1971-72 draaide ik bij Discotheek Willy’s Moustache.  Dat was toen de top dancing in de streek en dan was ik helemaal vertrokken.

Vandaar kwam ik naar Lokeren en daar draaide ik hier en daar nog wat rond en toen leerde ik de toenmalige uitbaters kennen van den Bonapart en werden we vrienden en dat was ook een discobar dus ….

En zo kwamen we in de 80ties en de vrije radio’s kwamen stilaan in de ether en dan kwam er RCL . Toen deze een tijdje bezig waren kreeg ik de kans om daar een programma te maken en zo kwam de Muziektrein in de lucht. Daar er mij verschillende medewerkers kenden uit mij DJ verleden kreeg ik daar mijn zendtijd.

We werkten op verschillende zendlocaties en het  werd echt een toffe tijd en met verschillende toffe collega’s dj’’s vlogen de maanden en uren voorbij. En soms werden er meer programma’’s gemaakt en achter de schermen was ik ook bezig  met het maken van non-stop programma’s voor als de gepresenteerde programma’s stopten tot de morgen en er terug programma’’s met dj’’s van start gingen. Dan na een hele tijd begon de oorlog van de instanties die de ether beheerden en dan zijn we enkele malen opgepakt. Ook een paar keer herbegonnen maar het bleek niet meer haalbaar op een bepaald moment en zo is RCL aan zijn einde gekomen.

Jammer genoeg voor iedereen die er toen aan meewerkte. Ze hadden hun best gedaan.

Maar bij mij is de muziek microbe blijven zitten soms maakte ik hier en daar nog wat muziek maar nu op het laatste alleen hier nog thuis maar het bleef kriebelen.

Toen ik hoorde dat men iets ging opstarten hier in Lokeren begonnen mijn hersens en mijn microben  op volle toeren te werken. Hier zijn we weer wat ouder, wat minder haar en rustiger, maar nog steeds met evenveel goesting. Ik hoop dat we elkaar weder horen en zien bij onze evenementradio RBS.

En wens jullie veel fun en luistergenot en tot dan, …

Jean-Pierre Laureys

Schedule

  • Sunday - 8:00 pm - 10:00 pm Encore Presentation

Playlists

Blog Posts

    Leave A Response »