Jo Robijn

Programmaleider en Hoofdredacteur

Scheduled on

Lentefris, ook in de winter

Tagged as , , ,
Elke werkdag van 14 tot 16 uur.
No-nonsens radio.

 

 


OVER JO

Jo werd geboren op 9 november 1962. Muziek is iets wat Jo thuis met de paplepel heeft ingekregen. Iets in de muziek moest en zou gebeuren. Zijn twee broers speelden toen al in een band en Jo nam hun voorbeeld maar al te graag over. Vanaf 10 jaar had hij zijn eerste drumstel en enkele jaren later speelde hij in diverse cover bands. Hij heeft nog altijd een groot respect voor zijn toenmalige familieleden en de buren. Alle dagen alleen naar een drummer luisteren, is niet alleen een beproeving voor het gehoor, maar zeker ook voor de zenuwen.

Jo zijn radiocarrière begon in 1985 bij Radio Reinaert in Eksaarde, met toenmalige collega’s Mike Trevor en Dirk Baeté. Door problemen met zendvergunningen is die radio toen ter ziele gegaan. Hij stuurde dan maar een demo naar Radio Lora, die toen net hun intrek hadden genomen in de studio’s in de Brugstraat te Lokeren. Hij kreeg er een dagelijks een programma, op de weekmiddagen en op zaterdagnamiddag. Hij sprak heel veel reclamespotjes in (van 1986 tot 1989).

Door omstandigheden was tijd een groot probleem, maar hij verloor nooit de feeling met de radio.

Toen hij zijn vroegere radiocollega’s bezig zag en hoorde in het glazen huis van RBS in Lokeren, was er geen tegen houden meer aan. De terugkeer naar de radio was een feit.

Johan Robijn is ondervoorzitter en programmaleider bij RBS.

Welkom Jo !


Read more

Current track

Title

Artist