LIVE EVENEMENTEN OP DE RADIO

Historiek

RBS staat voor Radio Bijeenkomst Stations en ook voor Radio Broadcasting Services maar soms wordt ook wel eens lachend Roels Broadcast Services gezegd onder de radiomakers omdat de bezielers van het hele project nu toevallig Roels noemen (lol). De tweede (Eddy Roels aka Johnny Van Malderen) is inmiddels overleden.

De officiêle benaming is dus Radio Broadcasting Services, vzw met maatschappelijke zetel in Zele.
In 2013 is er een reünie geweest van oud radiomedewerkers van de Lokerse vrije en lokale radio’s en daar werd geopperd om nog eens in de ether te komen met een radiostation al was het maar tijdelijk. De wetgever had intussen mogelijk gemaakt dat organisaties in het kader van een evenement uitzendingen kunnen doen op FM voor een beperkte tijd en met een beperkt vermogen.

Sinds 2013 is RBS ook een synoniem in de streek voor het “glazen huis”. Eenmaal per jaar wordt er een radio-unit geplaatst in augustus met de Lokerse Feestweek. RBS zendt dan uit op FM 87.6 sinds 2015. Daarvoor was 97.2 fm onze frekwentie. Nadien kregen we een plek aan het museum van Lokeren.
Sinds 2014 is er ook een tweede editie bijgekomen maar niet in Lokeren. Met het Pinksterweekend  werd er door RBS dan uitgezonden vanuit het glazen huis op de markt in Zele op FM 87.6. Samen goed voor 15 dagen radio per jaar.

De RBS-caravan werd aangekocht en is omgebouwd tot een echte mobiele studio die snel kan opgesteld worden en toelaat lokaal interviews af te nemen of zelfs locatieuitzendingen te doen. Een aanzet werd gegeven  in Zele met Zele Pick-nickt waar RBS in het park aanwezig was met de mobiele studio.

HEDEN

RBS zendt intussen niet meer uit onder een evenementenradio licentie met beperkt zendbereik en baat nu zelf drie fm antennesites uit op FM en maakt daarbuiten nu ook nog eens gebruik van 3 DAB+ antennesites in Gent, Sint-Niklaas en Aalst met praktisch provinciale dekking in de auto.

De radiocaravan kreeg inmiddels een tweede leven in een instelling voor andersvaliden in Halle en in 2024 werd er een nieuwe mobiele studio gebouwd die nog mobieler is en bedoelt is voor meer kotere evenementen en als reportagewagen.

RBS kan nu dus gewoon vanuit de mobiele studio verbinding maken met de hoofdstudio en het evenement uitzenden via zijn drie radiofrequenties in Dendermonde, Zele en Berlare waardoor een heel grote regio bereikt wordt.

RBS is ook de enige omroep met drie radiofrequenties in de regio van het Waasland en Scheldeland en daardoor officieel meteen het station met de grootste zendregio.

We zoeken dus nog leuke evenementen van waaruit we kunnen uitzenden.
Interesse?  Laat het maar weten via radiokern@rbs-radio.be


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Current track

Title

Artist