Dirk de Vlaming

stationmanager

Scheduled on

Altijd aanwezig, zelfs mentaal.

Tagged as , , , , ,
Helemaal Regionaal op zondag om 10 uur: regionale informatie met leuke muziek
Sidekick: Natacha Swell.

 


OVER DIRK

Dirk de Vlaming begon zijn radioleven op 02 september 1981 bij de net opgerichte lokale radio in Zele, Malaika. Die zonden uit vanuit een tuinhuisje in de Eekstraat 77 in Zele.

Na enkele jaren verkaste hij richting Lokeren om daar eerst bij Radio Lora programma te maken. Dit station was vrij alternatief en een paar honderd meter verder begon Aksent in de Oeverstraat nr. 11 aan zijn nieuw avontuur nl. dat van de blauwe dolfijn: Radio Contact.  Dirk liet Lora voor wat het was en begon daar met commerciële radio te maken. Contact Lokeren en Contact St.Niklaas waren van dezelfde eigenaar (Charlie De Vos) dus ook St.Niklaas was plots zijn speeltuin.  Toen de minister plots de Contactketen het zwijgen oplegde veranderde het station van naam en werd het ABC103 en CBS104 tot de eigenaar zijn stations verkocht aan Topradio.
Dirk wist dat radio een beestenboel was en zou blijven dus ruilde hij de dolfijn voor de pinguïn en begon bij Topradio maar niet meer in Lokeren maar bij  Johan Devriendt (+) in Dendermonde. Omdat er op den duur teveel Topradio’s waren in de regio werd vanuit Medialaan gevraagd of we geen wijziging wilden doorvoeren naar Radio Mango en zo geschiedde. Van het boenke boenke verhaal werd het plots easy-listeningradio.

Buiten deze programma’s maakte hij zelf syndicated voor meer radiostations voor een organisatie. Voor hoeveel heeft hij nooit geweten.

In 2013 begon het RBS avontuur bij wijze van grap in de Quality Snookerhal in Zele. Johnny Van Malderen (+) (zijn neef langs vaders zijde) waarmee hij samen in Lokeren en St.Niklaas radio maakte wilde nog eens opnieuw programma’s maken op FM.  Zijn wil of was het droom geschiedde en zo begon RBS aan zijn evenementenradioavontuur tot Dirk, Jo en Alain het plots in hun bol kregen om een gooi te doen naar een radiopakket (cluster) in de regio. Ze deden mee voor drie radioclusters en haalden het in de regio van Clubfm die zijn twee frekwenties naar RBS zag gaan en ook in Dendermonde werd de frekwentie van ’t Ros FM nu RBS. De collega’s van ’t Ros wonnen het van Familieradio Beiaard en kregen een andere frekwentie in Dendermonde en Hamme.

Een nieuwe uitdaging:  van evenementenradio en internetradio naar regionale omroep. Ja het was even slikken. Letterlijk want toen het nieuws binnen kwam zat hij net een broodje kaas en hesp te eten. Het werd het meest memorabele smoske ever.

Tot op de FM 103.9, FM 107.0 en de FM 107.4  met gerichte programma’s op de wijde regio van Dendermonde, Zele en Berlare.


Read more

Current track

Title

Artist