Gerry Baekelandt

Je kunt niet Rocken zonder Sokken!

Scheduled on

Den broer van Firmin?

Tagged as , ,
Welk kieken maakt u wakker in het weekend?
Zaterdag en zondag van 8 tot 10 uur krijg je Gerry om je wakker te maken.

 


OVER GERRY

Hoe vaak heb je het al gehoord, het is altijd plezant met Gerry Baekelandt en dat zou best kunnen kloppen tot de geestelijke ontbinding toeslaat.

Zijn verhaal begint in 1978 denk ik, de periode na Veronica en er was toen nog geen carrière in mogelijk. Net zoals de eerste generatie DJ’s deed je het uit een pure passie, je was een muziekfreak en je werd er ook helemaal niet voor betaald.

Dat verwachte je ook niet omdat enkel de domste jongens in de klas mee zongen op muziek.

Het prille begin was bij Radio Aksent in Lokeren in de Oeverstraat nr. 11. In een studiootje en met een zender in mekaar  geknutseld door Peter de Vries, maakten we radio. We speelden toen nog met Lenco’s waarmee je iemand kon doodkloppen en waar je soms een stuk van 1 frank op de naald moest leggen omdat de afregeling mankeerde. Als je jong bent bindt zoiets je samen, maar het isoleert je ook een beetje van de rest. Dat moet je dan proberen te vermijden. Een paar jaren later zou Aksent verdwijnen en onder de naam Radio Contact verder doen en nog later werd het ABC maar steeds vanuit de Oeverstraat nr. 11 in Lokeren.

Gerry had ondertussen al mee geholpen met het oprichten van Radio Motief en Radio Forest, beiden waren gevestigd in Hamme.

Door al die prachtige jaren heen van radio maken heeft hij toen wel af en toe mogen samenwerken met enkel grote namen zoals Ton Schipper, Peter Van Dam, Rudi van Vlaanderen, Ben Van Praag van Maeva enz… Mea Culpa als ik er een paar vergeten ben.

En dan nu met RBS? Tja, dit is een heel ander verhaal maar als je een kleine 25 jaar op uw gat hebt gezeten doet dat toch wel iets.
Vinyl en CD’s zijn verdwenen uit de studio en alles is digitaal maar alles draait nog steeds om hetzelfde.
Het gaat erom dat we een feestje hebben en de tent doen Rocken of je bekijkt het anders : “Nu terug spelen op de radio moet een beloning zijn voor de weg die je al hebt afgelegd.”

Je kunt niet Rocken zonder Sokken!


Read more

Current track

Title

Artist