Johan Dhondt

If we can fix it, we fix it.

Scheduled on

ZATERDAG 17:00 19:00

DE AVONDSPITS OP JE RADIO

Tagged as , ,
Johan is sinds de Lokerse Feesten 2018 ook medewerker (radiodj) bij RBS radio.

 

 


OVER JOHAN

Johan Dhondt aka Johan Dhondt begon op ongeveer 15 jarige leeftijd als radiotechnieker bij Radio You (nvdr. Deze omroep zat in Lochristi aan het Feestpaleis).

Daar deed hij samen met Pietje Spijker (Ivan) een informatief programma over de regio met vraag en aanbod (soort koopjeskrant op de radio). Op een gegeven ogenblik werd Pietje Spijker ziek en trok Johan zijn stoute schoenen aan en begon zelf te presenteren.  Daarop volgde een eigen radioshow op zaterdagavond tussen 19 en 21 u met muziek uit de jaren 80’ tot heden met veel alternatieve muziek. Af en toe ook  een interview met o.a. The Scene, Noordkaap, Kid Safari en vele beginnende Belgische groepen uit de jaren 90 als The Boondocks, Dry Livers e.a.
Maar ook een programma over het reilen en zeilen in jeugdhuizen deed hij met verve. You werd overgenomen en werd Contact Gold en daar heeft Johan ook nog een jaartje bij gediend om dan te eindigen in een radiostilte van ongeveer 4 jaar omdat hij met andere dingen bezig was zoals het verbouwen van zijn woning.

Het magische jaar 2000 was de start van een nieuw radioavontuur in Zele bij Radio Malaika (Sporthal de 7) waar hij programma deed op maandagavond tot deze lokale radio geen erkenning meer vroeg op het kabinet Media en ermee ophield te bestaan. Meteen ook het einde van zijn radioleven dacht Johanmaar later deed zich een opportuniteit voor en kon hij beginnen bij Radio Tequila in Deinze waar hij ook nog exclusieve radioshows voor maakt. Ook bij VROB in Lochristi , wat een evenementenradio is, ging hij voor een tijdje als dj aan de slag en de sprong van daar naar Lokeren was maar een kleintje voor Johan. Die groene caravan, de uitzendingen van RBS (in de buurt dan nog wel) deden hem de  kriebels weer te pakken doen krijgen.

Zijn sollicitatie werd een formaliteit mede door de jarenlange radioervaring mocht hij die live doen op de Lokerse Feesten 2018.

Peter De Vries maakte hem even technisch wijs en gooide hem voor de leeuwen en met succes.

Buiten het radiogebeuren is hij ook zelfstandig en zaakvoerder Jo’s Repair Shop te Lochristi

Home


Read more

Current track

Title

Artist