Wies Wiedema

De Tempel Der Hits

Scheduled on

MAANDAG 08:00 09:00
MAANDAG 16:00 05:00
DINSDAG 17:00 06:00
WOENDAG 16:00 05:00
DONDERDAG 08:00 09:00

Wies Wiedema

Tagged as
Wies Wiedema en de Tempel Der Hits is een programma met de nadruk op oldies, pop-cornoldies en er staat altijd een patrijspoort open richting het zeezenderverleden. Elke werkdag behalve op woensdag.

 


OVER WIES

Vanaf 16 maart 2015 doet Wies zijn intrede bij RBS.

Wies Wiedema is al op vrij jonge leeftijd gefascineerd door muziek en discobars. Meer is er vaak niet nodig om een sluimerend radiovirus helemaal te laten doorbreken.
Hij herinnert zich nog dat Radio Veronica veranderde van frequentie en hij net binnen het zendbereik kwam van dat station. Een hele openbaring.
In 1973 begon Radio Atlantis uit te zenden vanaf de MV Mi Amigo, even later zelfs vanaf een eigen zendschip.

In diezelfde periode startte ook Radio Mi Amigo. Toen was voor wies het hek helemaal van de dam. Waar hij ook ging of stond, een transistorradio was altijd in de buurt. Eerder was hij nooit het land uit geweest, de eerste (verre) reis die hij maakte was naar Playa de Aro in Spanje omdat… de studio’s van Radio Mi Amigo zich daar bevonden.

Begin jaren ’80 verschenen de eerste vrije radio’s en was hij er heel snel bij. Zo heb maakte hij programma’s voor verschillende lokale stations, al dan niet in ketenverband. Een verhaal dat voor mij duurde tot eind 2002. Maar de radio liet Wies niet los. Via de computer is hij het wereldje vanop afstand blijven volgen.

In 2010 begon Radio Mi Amigo Spanje aan de Costa Del Sol en later de Costa Blanca en via het wereld-wijde-web uit te zenden. Zou hij z’n kans wagen? Natuurlijk. Wies en zijn virus waren terug. Daar leerde hij onder andere Dirk-RBS-de-Vlaming kennen.

Helaas, een poosje later besloot de leiding over te schakelen op nonstop muziek en werkte men zonder het team van Nederlandse en Vlaamse radiodj’s. Het internetstation “Surfradio” bood een nieuwe uitweg tot ook daar wegens geldgebrek er een einde kwam aan het radioverhaal.
De stap naar het West-vlaamse Radio 19 was daarna enkel een logisch vervolg.  Echter is er een leegloop van medewerkers en lijkt het project een stille dood te sterven waardoor Wies weer op zoek ging naar een nieuwe haven en die vond hij in het Waas- en Scheldeland bij RBS

En wat dat virus betreft, zegt hij volmondig: “ik wil het nooit meer kwijtraken”!


Read more

Current track

Title

Artist